Velkommen til Sør-Troms Museums fotosamling på nett


Det er stor interesse for fotomaterialet vi har ved museet, og vi har som målsetning å gjøre det lettere tilgjengelig. For å kunne presentere materialet på en best mulig måte for alle, har vi valgt å publisere bildene både på de norske museenes felles side «Digitalt Museum», og her på våre egne sider. På Digitalt Museum er det en rekke avanserte søkefunksjoner. Materialet her på vår egen hjemmeside er presentert med en veldig enkel og intuitiv søkefunksjon.

Vi holder på med en gjennomgang av de gamle fotoregistreringene, og publiserer bildene fortløpende etter hvert som vi blir ferdige med dem. Om du ikke finner bildene du leter etter her kan du prøve vår gamle side, «Fotominner».

Magdalene Normans fotosamling er også publisert på sin egen side, for oversiktens skyld. Denne har også lagt inn noen ekstra søkefunksjoner som er spesielt tilpasset dette unike materialet.

Har du opplysninger eller rettelser til bildene kan du bruke kommenteringsfunksjonene på Digitalt Museum. Her kan du også lage egne mapper med bilder du synes er interessante. Fra hjemmesiden vår her kan du gå direkte til vår samling på Digitalt Museum via lenke i hovedmenyen, eller direkte til enkeltbildene via lenker under bildene på denne siden.

Er det fotografier her du mener ikke skulle vært publisert, vennligst ta kontakt med museet på foto@stmu.no.


Om Sør-Troms Museums fotoarbeidSør-Troms Museum arbeider med å samle inn, dokumentere, bevare og formidle fotomateriale som belyser viktige sider av vår historie i Sør-Troms.

Har du materiale som kan være av interesse for museet, er vi veldig interesserte i å høre om det. Send helst en epost på forhånd, slik at vi kan forberede mottaket, og være sikre på at fotograf eller konservator er til stede.

Mange bilder fra fotosamlingen kan bestilles, enten som filer eller utskrevet på fotopapir. Gjeldende priser for privat bruk:
Papirkopier (A5-A3): fra 88,- til 270,-
Filer (.jpg per epost): 60,-
For bilder til kommersiell bruk gjelder særskilte satser, oppgi derfor bruksmåte ved bestilling. Bilder for lokalhistorisk eller vitenskapelig anvendelse er gratis.

Vi tar forbehold om noe leveringstid, særlig med hensyn til papirkopier.

Ta kontakt på epost: foto@stmu.no