Rock'n Roll, USA og den kalde krigen

Bjørn Hall-Hofsø inviterer til kåseri m/ rockevideoer på Hemmestad Brygge 7.august

 

Onsdag 7. august blir det liv og leven på Hemmestad Brygge når Bjørn Hall Hofsø gjester brygga med et foredrag om ungdomsopprør, rock’n roll og kald krig. Kåsøren tar oss med på en tidsreise gjennom årene da rock’n roll ble identitet til et helt nytt ungdomsopprør, som veltet over USA og Europa siste halvdel av 50-årene. 

Foredraget passer for historieinteresserte, musikkinteresserte, de som hadde sin ungdomstid på 50- og 60–tallet og ellers alle. 

Sted: Hemmestad Brygge
Tidspunkt: Onsdag 7. august kl 1300
Kafétilbud: Salg av lunsjretter, vafler, kake og is 
Inngang: kr 50,-

Bjørn Hall-Hofsø skriver følgende om kåseriet:

Kåsøren tar oss med på en tidsreise gjennom årene da rock ’n roll ble identiteten til et helt nytt ungdomsopprør, som veltet over USA og Europa siste halvdelen av femtiårene. Et «opprør» som begynte med at amerikanske lokalradioer gjorde afroamerikansk rhythm’ and blues stuereint til hvit, kjøpesterk ungdom gjennom nytt musikkbegrep «Rock’n Roll»  En muskkloning som gradvis utviklet seg til et politisk våpen mot den Kalde Krigen og ble av konservative amerikanere stemplet som fordekt «kommunisme»

Gjennom musikkvideo og div. bilder viser kåsøren sprengkraften og betydningen rockemusikken fikk i ungdomsopprøret utover seksti- og syttitallet med eksempler på påvirkningen den også fikk på ungdom bak jernteppet.

Kåsøren som selv ble tenåring i rockeåret 1956 har skrevet flere bøker om ungdomsmiljøet på femti og sekstitallet og har hatt flere populære kåserier om dette i årenes løp.

Salg av egne bøker om femtiåra til reduserte priser

arkiv

Kaféen på Trondenes Historiske senter holder stengt lørdag 10. august.

Kaféen på Trondenes Historiske Senter holder stengt lørdag 10. august grunnet privat arrangement. Museet holder åpent fra kl. 10.00 - 13.00.

Kurs i legging av torvtak 11. - 13. september

Gratis kurs på Trondenes Historiske Senter / Trondenes Middelaldergård. 

Friluftsgudstjeneste 11. august

Åpen tur fra Harstad, via Lundenes til Kjøtta og friluftsgudstjeneste. Kjøp billetter allerede nå. 

50 år som museum

Vi feirer Grytøy Bygdetun 28. juli med tradisjonelt marked med mange aktiviteter og kuriositeter fa kl 12-16.

Åpen dag 1.august

Ta turen inom Sandtorg Bygdetun, i Sørvik

"En smak av middelalderen"

Et tilbud for voksne på Trondenes Historiske Senter og Middelaldergård, mandag-fredag kl. 14-15, i perioden 01.07-19.07. 

Barnepakken "Magnhild"

Et daglig tilbud på Trondenes Middelaldergård for deg mellom 8-12 år. 

Åpen dag på Steinsland Klyngetun

Torsdag 4. juli holder vi åpent på Steinsland Klyngetun, like sør for Tjeldsundbrua, mellom klokken 1100 og 1400. Denne dagen er det mulig å få en gratis omvisning i "Aronstua", i krambua og i Regine Normann-utstillingen. Både store og små er hjertelig velkommen!

TurRetur - Transport på Trastad Gård i kunst og historie

Sommerutstilling på Trastad Samlinger

Kurs i neverløyping 24. juni

Lundbrygga, Sjøvegan