Middelaldersøm 19.-20. januar 2019

Krafse-Gunvor trenger klær. Vil du delta på hyggelig workshop i middelaldersøm? Meld deg på nå!

KRAFSE-GUNVOR TRENGER KLÆR

På Trondenes bygges det en middelaldergård som skal formidle livet her nord på 1200-tallet. Når gården åpner 23.juni 2019 skal man møtes av karakterer som står sentralt i gårdshistoria; blant annet kan man møte husfrua Jorunn, tjenestejenta Frøydis, jentungen Magnhild, husbonden Leif og presten Ivar. Samen Mikkel som bor like ved kommer ofte på besøk, og det gjør også Gunvor, for å nevne noen.

Gunvor (bedre kjent som Krafse-Gunvor) er ei gammel kjerring som bor for seg selv i en gamme oppi Skaret. Hun har visstnok aldri vært innenfor kirkedøra. Det sies blant folk at hun har god kontakt med maktene, og hun er kjent for å ha skumle kunnskaper som ingen egentlig burde ha. Folk er derfor redd for henne, men ikke mer enn at de samtidig får utført ymse tjenester som bare hun kan hjelpe med. Krafse-Gunvor kan snakke med de døde, og hun kan lage forskjellige magiske og medisinske remedier. 

Krafse-Gunvor er bare en av mange karakterer man kan møte på middelaldergården. Det er et stort persongalleri som skal kles opp i tidsriktige klær. Nille Glæsel og Sør-Troms Museum inviterer til workshop i middelaldersøm. Nille har forsket på drakter og søm fra vikingtid og middelalder, og hun har klare anbefalinger til hvordan de ulike personene på gården skal kles opp. Draktene man ønsker å bruke i rollespill på middelaldergården er ikke til salgs i vanlige butikker, og det er derfor det nå inviteres til workshop 19.-20. januar 2019. Oppfordringen er klar: bli med på ei flott helg med middelaldersøm! Det blir en dugnad av det koselige slaget, hvor man kan være med på å forme formidlingen på 1200-talls gården. 

 

Påmelding til:

ingrid@stmu.no // mobil: 97584803

arkiv

Kaffe & Kunnskap 23.april

Tirsdag 23.april inviterer vi til foredrag om tusenkunstneren Torvald Kildal Moseid på Trondenes Historiske Senter.

Åpent / Opening hours

Påske / Easter 2019 

Kaffe & Kunnskap 28.mars

Professor Baard Hermann Borge holder foredrag om rettsoppgjøret i 1945 og årene etter.

Forelsket og foraktet - norske jenter og tyske soldater

En del av vår krigshistorie, ofte svært lite omtalt, vises på Trondenes Historiske Senter fra 17.mars. 

Kaffe & Kunnskap 14.mars

Prof. em. Reidar Bertelsen holder foredraget "Levesett og livsvilkår for folk flest i Trondenes -bygda i høgmiddelalderen". Denne gangen er foredraget på Harstad Folkehøgskole.

Utstillingsplan 2019 - Trastad Samlinger

Vi ser alltid fremover! Det gir oss stor glede å presentere vårt utstillingsprogram for 2019! 

Vi er fulle av entusiasme, energi og ideer for å gjøre Trastad Samlinger enda mer en kulturell partner i regionen og et populært reisemål på Norges kulturelle kart. Vi ser frem til ditt besøk - og til mange stimulerende og givende møter hos Trastad Samlinger og andre utstillinger vi deltar i.

Kaffe & Kunnskap 28.februar

Torsdag 28.februar inviterer vi til foredrag om overvintringsfangst på Svalbard.

 

Kaffe & Kunnskap 18.februar

Mandag 18. februar inviterer vi til foredrag om etniske forhold i middelalderen/vikingtiden. NB: merk nytt tidspunkt

Fototreff 2019

En ny serie fototreff starter 28.februar på Trondenes Historiske Senter, 28/2 - 4/4 2019.

Mennesket i Naturen – Samisk Outsider Art

I anledning samisk uke 2019 viser Sør-Troms Museum/Trastad Samlinger, i samarbeid med Kvæfjord Kommune, utstillingen Mennesket i Naturen – Samisk Outsider Art. Utstillingen står til 5. mars.