Middelaldersøm 19.-20. januar 2019

Krafse-Gunvor trenger klær. Vil du delta på hyggelig workshop i middelaldersøm? Meld deg på nå!

KRAFSE-GUNVOR TRENGER KLÆR

På Trondenes bygges det en middelaldergård som skal formidle livet her nord på 1200-tallet. Når gården åpner 23.juni 2019 skal man møtes av karakterer som står sentralt i gårdshistoria; blant annet kan man møte husfrua Jorunn, tjenestejenta Frøydis, jentungen Magnhild, husbonden Leif og presten Ivar. Samen Mikkel som bor like ved kommer ofte på besøk, og det gjør også Gunvor, for å nevne noen.

Gunvor (bedre kjent som Krafse-Gunvor) er ei gammel kjerring som bor for seg selv i en gamme oppi Skaret. Hun har visstnok aldri vært innenfor kirkedøra. Det sies blant folk at hun har god kontakt med maktene, og hun er kjent for å ha skumle kunnskaper som ingen egentlig burde ha. Folk er derfor redd for henne, men ikke mer enn at de samtidig får utført ymse tjenester som bare hun kan hjelpe med. Krafse-Gunvor kan snakke med de døde, og hun kan lage forskjellige magiske og medisinske remedier. 

Krafse-Gunvor er bare en av mange karakterer man kan møte på middelaldergården. Det er et stort persongalleri som skal kles opp i tidsriktige klær. Nille Glæsel og Sør-Troms Museum inviterer til workshop i middelaldersøm. Nille har forsket på drakter og søm fra vikingtid og middelalder, og hun har klare anbefalinger til hvordan de ulike personene på gården skal kles opp. Draktene man ønsker å bruke i rollespill på middelaldergården er ikke til salgs i vanlige butikker, og det er derfor det nå inviteres til workshop 19.-20. januar 2019. Oppfordringen er klar: bli med på ei flott helg med middelaldersøm! Det blir en dugnad av det koselige slaget, hvor man kan være med på å forme formidlingen på 1200-talls gården. 

 

Påmelding til:

ingrid@stmu.no // mobil: 97584803

arkiv

Kaffe & Kunnskap 18.februar

Mandag 18. februar inviterer vi til foredrag om etniske forhold i middelalderen/vikingtiden. NB: merk nytt tidspunkt

Fototreff 2019

En ny serie fototreff starter 28.februar på Trondenes Historiske Senter

Mennesket i Naturen – Samisk Outsider Art

I anledning samisk uke 2019 viser Sør-Troms Museum/Trastad Samlinger, i samarbeid med Kvæfjord Kommune, utstillingen Mennesket i Naturen – Samisk Outsider Art. Utstillingen står til 27. februar.

Koftetradisjoner i Sør-Troms / Following Arctic Fashion

Sami Vahkku Hárstták ja Giehtavuona 2019 / Samisk uke Harstad og Kvæfjord 2019. Utstillingene «Koftetradisjoner i Sør-Troms/ Gákteárbevierut Lulli Romssas» og «Following Arctic Fashion» står til 3.mars.

Kaffe & Middelaldersøm

Trondenes Historiske Senter, hver tirsdag f.o.m. 29.01. t.o.m. 26.02 kl. 11-14.

Åpningstider i desember

Trondenes Historiske Senter og fellesadministrasjonen har følgende åpningstider i desember

Trondenes Historiske Senter stengt 14.des

På grunn av personalsamling holder vi stengt på Trondenes Historiske Senter fredag 14. desember

Julemarked 8. & 9. desember

Velkommen til et koselig julemarked på Lundbrygga på Sjøvegan.

Vikingdag for de minste, 19.november

Trondenes Historiske Senter kl 11:00-14:00, for barn 4-8 år i følge med voksen.

Konsert 13. november

Rune & Erika for fulle seil kommer til Lundbrygga og Kåre på kaia.