Minnesamling med video 6.september

Trondenes Historiske Senter, torsdag 6.september kl. 10:15-17:15. Kurset om muntlig historie er åpent for alle interesserte, og passer for både for profesjonelle og frivillige historikere. 

 

Om muntlige kilder – intervjuopptak, dokumentasjon, bevaring og bruk. Dagskurs – med anledning til å delta i praktisk intervjuarbeid på dag to. 

Torsdag 6. september, kl. 10:15 – 17:15

Fullt program ligger på http://krafttak.memoar.no/troms

 

Sør-Troms Museum skal være vertskap for kurset "Minnesamling med video" torsdag 6. september. Hovedmålgrupper for kurset er museumsansatte og historielagsmedlemmer, men andre profesjonelle eller frivillige som arbeider med lokal-, kultur- eller allmenn historie er også velkomne. Selve kurset går fra kl 10:15 – 17:15 (tidspunktet er valgt for å passe med hurtigbåten nordfra). Senere om kvelden 6/9 og hele fredag 7/9 skal vi arbeide praktisk med intervjuopptak, og kursdeltakerne er velkomne til å være med på det også.

Kurset er en del av prosjektet "Krafttak for muntlig historie" (http://krafttak.memoar.no). Bakgrunnen er den sterkt økende interessen for å samle inn, dokumentere, arkivere og ikke minst bruke muntlige kilder både i muséer og i det frivillige historiearbeidet.

Hovedansvarlig er Memoar - norsk organisasjon for muntlig historie. Medarrangører er - utenom Sør-Troms Museum - Norsk etnologisk gransking, Landslaget for lokalhistorie og Folkeminnesamlinga. Foreleserne på kurset blir Bjørn Enes fra Memoar, Audun Kjus fra NEG og Line Esborg fra Folkeminnesamlinga.

Les mer: http://krafttak.memoar.no/troms

Kursavgifta på 300 kr. inkluderer lunsj. Deltakere som melder seg inn i Memoar, norsk organisasjon for muntlig historie, får kurset gratis. 

Innmelding her: https://memoar.ticketco.events/no/nb/e/kurs__minnesamling_med_video_i_troms 

Ønsker du å bli intervjuet – eller har du forslag til noen som burde bli intervjuet? Se mer på http://krafttak.memoar.no/forteljar

 

arkiv

Åpent / Opening hours

Påske / Easter 2019 

Kaffe & Kunnskap 28.mars

Professor Baard Hermann Borge holder foredrag om rettsoppgjøret i 1945 og årene etter.

Forelsket og foraktet - norske jenter og tyske soldater

En del av vår krigshistorie, ofte svært lite omtalt, vises på Trondenes Historiske Senter fra 17.mars. 

Kaffe & Kunnskap 14.mars

Prof. em. Reidar Bertelsen holder foredraget "Levesett og livsvilkår for folk flest i Trondenes -bygda i høgmiddelalderen". Denne gangen er foredraget på Harstad Folkehøgskole.

Utstillingsplan 2019 - Trastad Samlinger

Vi ser alltid fremover! Det gir oss stor glede å presentere vårt utstillingsprogram for 2019! 

Vi er fulle av entusiasme, energi og ideer for å gjøre Trastad Samlinger enda mer en kulturell partner i regionen og et populært reisemål på Norges kulturelle kart. Vi ser frem til ditt besøk - og til mange stimulerende og givende møter hos Trastad Samlinger og andre utstillinger vi deltar i.

Kaffe & Kunnskap 28.februar

Torsdag 28.februar inviterer vi til foredrag om overvintringsfangst på Svalbard.

 

Kaffe & Kunnskap 18.februar

Mandag 18. februar inviterer vi til foredrag om etniske forhold i middelalderen/vikingtiden. NB: merk nytt tidspunkt

Fototreff 2019

En ny serie fototreff starter 28.februar på Trondenes Historiske Senter

Mennesket i Naturen – Samisk Outsider Art

I anledning samisk uke 2019 viser Sør-Troms Museum/Trastad Samlinger, i samarbeid med Kvæfjord Kommune, utstillingen Mennesket i Naturen – Samisk Outsider Art. Utstillingen står til 5. mars. 

Koftetradisjoner i Sør-Troms / Following Arctic Fashion

Sami Vahkku Hárstták ja Giehtavuona 2019 / Samisk uke Harstad og Kvæfjord 2019. Utstillingene «Koftetradisjoner i Sør-Troms/ Gákteárbevierut Lulli Romssas» og «Following Arctic Fashion» står til 3.mars.