Anna Rogde

Verdens eldste seilende skonnert

En av verdens største maritime kulturskatter.

En av verdens største maritime kulturskatter.

"Anna Rogde" anno 1868 fremstår i dag som et smykke etter mange år med godt vedlikehold av dyktige, frivillige ildsjeler! Det våges å påstå at hun er en av verdens største, operative maritime kulturskatter og selvsagt Harstads stolthet! De fleste turer går i Vågsfjorden, men de senere årene har du kunne observert henne så langt nord som Svalbard og sør til Brest i Frankrike. Skuta fikk status som vernet av Riksantikvaren i 1989. Du kan også være med ut på tur, enten som kunde eller mannskap!

Skutas siste gladnyhet, når vi nå går mot sommersesongen 2016, er at «ho Anna» har fått ny alarminstruks etter at bemanningssertifikatet ble endret i høst. Det var NSK Ship design sitt bidrag i arbeidet med å bevare skonnerten på snart 150 år. Slike bidrag setter vi veldig stor pris på. Takk for fint samarbeid med Øyvind Nikolaisen.

Booking

La deg friste av flotte maritime opplevelser! Lengre ned på siden kan du lese om alle våre turer. Vi kan blant annet tilby:
• Ski & Sail - toppturer i Harstads skjærgård med Anna Rogde som base.
• Kulinarisk Kulturseilas - seiltur fra Harstad sentrum til ærverdige Røkenes Gård med deilig mat og flott atmosfære.

Sør-Troms Museum tilbyr flere unike opplevelser til havs, og kan skreddersy din opplevelse! Les om våre pakketilbud nedenfor, og ta gjerne en uforpliktende prat med oss direkte på 920 18 848 eller annarogde@stmu.no

ÅPEN TUR

Bli med "ho Anna" på åpen tur ifm festivalen Historiske Trondenes. Søndag 27/8 inviterer vi til historisk seilas og søndag 3/9 inviterer vi på ungdomsseilas. Programmet finner du på historisketrondenes.no

Frivillig mannskap

Mannskapet du møter ombord på "Anna Rogde" er frivillige fra Anna Rogdes Venner (ARV). Sør-Troms Museum og ARV har alltid behov for frivillig mannskap, og sørger for at nødvendig opplæring blir gitt. Vi har særlig behov for flere skippere og byssepersonell. Vil du vite mer? Les mer om Anna Rogdes Venner nedenfor, eller kontakt leder i ARV, Terje Ørjansen, på M: 451 98 146 // e-post: annarogde1@gmail.com

Stiftelsen Anna Rogde

I dag er Stiftelsen Anna Rogdes formål å eie skonnerten Anna Rogde og Anna Rogde brygga på Kjøtta som kulturminne.

Stiftelsen stod for driften av Anna Rogde fra opprettelsen i 1992 til 2010. Fra 2010 ble driften av skuta overlatt til Sør-Troms Museum, basert på en avtale som ble inngått mellom disse to institusjonene. Bakgrunnen var at staten ønsket at museer skulle slås sammen til større enheter. I dag drives Anna Rogde som en avdeling av Sør-Troms Museum. Stiftelsen Anna Rogde er svært fornøyd med hvordan museet ivaretar skuta.

Selv om stiftelsen ikke har formelle oppgaver i driften av Anna Rogde, følger de godt med i det som skjer, og de bidrar der de kan på forskjellige områder. De skaffer gjerne finansiering av større vedlikeholdsprosjekter, og deltar i ulike fora for å promotere «Anna Rogde». 

Styret i stiftelsen Anna Rogde består i dag av:

 • Harald Alstad, styreleder - utpekt av Harstad kommune
 • Martin Nilsen, styremedlem - utpekt av Harstadregionens Næringsforening
 • Ann Kristin Stormo, styremedlem - utpekt av Sør-Troms Museum
 • Svein Arne Langseth, styremedlem - utpekt av Anna Rogdes Venner
 • Elleke Bergersen, styremedlem - utpekt av Anna Rogdes Venner

 

Om Anna Rogde

Fasiliteter og kapasitet

Kapasitet: For dagsturer, er skuta sertifisert for 60 personer.
Turer utenfor 5 nm, er den sertifisert for 30 pers.

Salongen: Koselig salong med sitteplasser for inntil 30 pers.

Lugarer: Anna Rogde har 5 lugarer i ulike størrelser, med sengeplass for 12 gjester

Bar : Alle rettigheter ombord.Det er ikke lov å nyte medbrakt.

Annet utstyr: Anna Rogde har alt påbudt sikkerhets og redningsutstyr ombord samt moderne navigasjonsutstyr.

Fasiliteter:

 • Romslig dekk med rom for oppbevaring 
 • Bar med alle rettingheter 
 • 2 toaletter m/vaskeservant 
 • 2 hånddusjer 
 • Bysse med alt moderne utstyr 
 • Vaskemaskin og tørketrommel 


Pris: Ta kontakt for tilbud.

For booking/spørsmål: 920 18 848/ 770 18 380

Historie

Anna Rogde er en slett-toppet skonnert av tre bygget i 1867/68 ved Bangsund skipsverft i Namsos. Skuta ble sjøsatt den 20. august 1868 under navnet "Anna af Bergen", riggingen foregikk året etter.
Skonnerten har et typisk clipper-skrog og ble konstruert av den kjente båtbyggeren Sigbjørn Birkeland fra Bakke i Hordaland for et partsrederi i Bergen. Fraktefarten var dengang i rivende utvikling fordi man ville ha hurtigere transport til markedene særlig av matvarer. Dette førte båtbyggerne bort fra de brede, flate jektene med råseil til hurtigere skip som kunne utnytte vinden bedre. Den nye båttypen var også lettere å manøvrere i trange farvann og trengte også mindre mannskap.

I 1872 kjøpte Hardanger-skipperen Isak Rogde skuta.Han flyttet til Kjøtta utenfor Harstad året etter, giftet seg med Anna Skuta ble kalt "Anna Rogde", men navnet ble ikke offisielt endret i papirene før i 1990, da skuta kom tilbake til Harstad. Frem til da var hun registrert som "Anna af Bergen". Med Kjøtta som base startet han et familierederi som baserte seg på frakt og salg av klippfisk som ble tørket på bergene på Kjøtta. Da han døde tok hans sønner over og virksomheten ble drevet over tre generasjoner gjennom 100 år. Flere ganger har skuta hatt turer til Spania og Portugal og andre land langs atlanterhavskysten. De fleste turene gikk imidlertid i nordlige farvann så langt nord som til Arkangelsk og Murmansk.

Dramatikk har det ofte vært, bl.a. opplevde Anna Rogde orkan på Finnmarkskysten i 1889. Orkanen ødela riggen og mannskapet måtte hugge ned stormasta for å berge skuta.

I 1972 lot brødrene Per og Wilhelm Rogde skuta gå i opplag etter at hun uavbrutt hadde gått i fraktefart fra 1868. År 1976 overtok brødrene Magne og Aage Indahl skuta for å bruke henne til turer med ungdom. De gjorde en formidabel innsats for å restaurere henne tilbake til original tilstand. Restaureringen ble svært dyr for de to entusiastene og i 1990 ble skuta overtatt av et finansieringsselskap og avertert til salgs. Et interesseselskap i Harstad kjøpte henne deretter tilbake til Harstad.
I dag eies skuta av Stiftelsen Anna Rogde, mens Sør-Troms museum sørger for driften i samarbied med Anna Rogdes venner, som stiller med kvalifisert mannskap.

Anna Rogde er sannsynligvis verdens eldste seilende skonnert, hun er bl.a. ett år eldre enn den kjente Cutty Sark. Hun er den femte største seilskuta i Norge og fremstår som en pryd for landsdelen og byen!

Anna Rogdes Venner


Også du kan bli medlem i Anna Rogdes venner! Vi jobber for å støtte opp om driften til en av verdens største maritime kulturskatter, skonnerten "Anna Rogde" fra 1868. Det gjør vi gjennom bidrag til vedlikehold ombord, som frivillig mannskap på kundeturer og fronter skonnerten på ulike arrangement.

Formål: Å støtte opp om bevaringen og driften av skonnerten - Anna Rogde - etter prinsippene for antikvarisk arbeide samt arbeide for bedre båtkultur, sjøvett og sikkerhet.

For å bli meldem: Ta kontakt med styreleder, Terje Ørjansen. Si gjerne noe om hva du ønsker å bidra med.

Medlemsfordeler: Den aller største belønningen er vissheten om at skonnerten bevares og drives. Bevaringen skjer gjennom bruk. Som medlem er du med å sikre at Harstad fortsatt kan være stolte av å ha det største seilskipet i Nord- Norge, og verdens eldste fortsatt operative skonnert. Ditt bidrag gjør også at skonnerten kan representere Harstad og Nord Norge i inn- og utland. I tillegg får du delta på opplæring i sjømannskap og turer i regi av både venneforeningen og Sør-Troms museum. Du vil motta informasjon om kommende arrangement og turer pr. e-post og på din mobil.

Medlem:              Kr. 300,-

Familie medlem:  Kr. 500,-

Bedriftsmedlem:  Kr.2000,-

 

 

 

Vi har hyggelige lokaler på Merkur, hvor skuta også har hjemmekai. Vårt kontor er bemannet på hverdager fra kl. 10.00 -14.00.

Kontakt info:

Adresse: Merkurveien 21
Postadresse: Postboks 2228, 9497 Harstad
Epost: annarogde1@gmail.com
Mobil:90971004
 

Teknisk data

Type: 2-mastet slett-toppet skonnert

Byggeår: 1867-1868, sjøsatt 20. august 1868

Byggested: Bangsund Skipsverft, Namsos

Konstruktør: Sigbjørn K. Birkeland

Lengde: 92 fot

Bredde: 22 fot

Mastehøyde over dekk: 25.8 m

Tonnasje: 66 netto tonn, 92 brutto tonn

Seilareal: 444 kvm

Motor: Cummins QSM 1 1M, 350-405 hk, montert i 2012

Eier: Stiftelsen Anna Rogde

Dagens situasjon for "Anna Rogde"

"Anna Rogde" har vært i Harstad siden 1990. I løpet av disse årene har mange vært involvert i bidrag til den økonomiske delen av bevaring og vedlikehold. Både private og offentlige instanser. Denne støtten har vært gjennom prosjekt og kjøp av turer med skuta.
På denne måten har man klart å gjennomføre store vedlikeholdsprosjekt som bl.a nye seil, hjelpemotor,dekk og hovedmotor. Gjennom kjøp av cruise har man klart å finansiere andre driftskostnader for å holde skuta operativ.
Den store utfordringen var å få fast inntjening/støtte til å kunne ha en mer forutsigbar drift.

De senere årene begynte Harstad kommune og Tromsfylke å bidra med en fast årlig sum.I 2009 kom "Anna Rogde" på Statsbudsjettet for første gang i forbindelse med Kulturminneåret. For å kunne fortsette å motta nødvendig støtte fra det offentlige, måtte Stiftelsen Anna Rogde konsolidere med et museum i nærheten, var beskjeden. Da gikk stiftelsen på frierføtter til Sør-Troms museum. Svaret ble ja, og i 2010 var "ekteskapet" et faktum.

Nå drives skuta som èn av fire avdelinger i museet.

Skuta drives fortsatt av frivillige entusiaster. Til sammen er rundt 20 mennesker aktive i varierende grad. Museet jobber aktivt med å ivareta deres interesser.

De samme menneskene brukes til:

* Kundeturer,inntekter, samt for å imøtekomme ønsker/forventninger av allmenheten
* Formidling av kystkultur og sjømannskap, i.h.h.t vedtekter/formål med skuta
* Opplæring/utdanning, for å sikre fortsatt drift
*Vedlikehold, for å holde skuta operativ

Praktisk informasjon

Gammel skute med mange muligheter!
PÅKLEDNING
Anna Rogde har 19 varmejakker og oljejakker ombord, til fri disposisjon for våre gjester. Det anbefales likevel å ta med varmt, vindtett og vannavstøtende tøy, varmekjeledresser er det beste for da dekker man hele kroppen. Goretex fungerer også bra, bare man kler seg godt under. Varmt fottøy med gummierte såler (for godt fotfeste) samt hodeplagg og vanntette hansker er også å anbefale. «Det finns ikke dårlig vær, bare dårlige klær...!"

FISKEUTSTYR
Anna Rogde er ikke veldig godt egnet som fiskebåt, men har man lyst å kaste ut et snøre, kan man ta et med seg på tur. Er det bra fangst og det høver slik, kan man tilberede og spise den om bord.

UTSTYRET OMBORD
Dere trenger ikke å ta med soveposer, Anna Rogde har allergi testet og behagelig engangs sengetøy om bord inkl. i prisen. Redningsvester finnes i kasser på dekk og skipper vil ta en gjennomgang av rutinene for bruken av disse før turen starter. Ellers har Anna Rogde: 2 toaletter med vaskeservant, 1 dusj, vaskemaskin og tørketrommel, bysse med kjøleskap, fryser, stekeovn, kokeplater, mikroovn og oppvaskmaskin

DRIKKE SERVERING
Anna Rogde har bevilgning for drikkeservering på lik linje med en vanlig restaurant, derfor må all drikke som nytes ombord kjøpes fra Anna Rogde.

Dersom arrangøren skal betale dette får han utdelt drikkebonger av kokken, hvor antallet telles opp og signeres for ved reisens slutt. Faktura sendes da i etterkant av turen og her er det arrangørenes ansvar å signere for den serveringen som har vært.

Ellers er det også mulig å kjøpe drikkevarer kontant. Bankkort aksepteres ikke.

Krav til sikkerhets mannskap om bord “Anna Rogde”

Navigatør:
• Dekksoffiser D5
• ROC
• Passasjer- og krisehåndterings kurs (12t)
• Helseattest, sjømann
• IMO kurs 80t
• Intern opplæring


Maskinpasser:
• Passasjer og krisehåndteringskurs (12t)
• Helseattest, sjømann
• IMO kurs 60t
• Intern opplæring
• 6 mnd fartstid fra maskin
• 30 mnd tjenestetid i relevant praksis (landbasert praksis godkjennes)


Matros:
• Passasjer og krisehåndteringskurs (12t)
• Helseattest, sjømann
• IMO kurs 60t
• Intern opplæring
• 36 mnd fartstid/ 12 mnd fartsid som lettmatros + 24 mnd praktisk opplæring, yrkespraksis i mekaniske fag, maritime fag eller relevant tjenestetid på flyttbare innretninger.


Lettmatros:
• 6 mnd fartstid på dekk eller 24 mnd praktisk opplæring, yrkespraksis i mekaniske, maritime fag eller relevant tjenestetid på andre flyttbare innretninger
Kokekyndig/Byssepersonell:
• Ingen formelle krav
• Intern opplæring

Katie Payne 24.05.2013

About Anna Rogde

Facilities and capasety

Accommodation: 60 passengers within 5 nautical miles, 30 passengers on longer trips.

The saloon: An inviting saloon which can dine 30 guests.

Bar: Fully licensed

Cabins: 5 cabins in various sizes with a total of 12 beds.

Bathroom: 2 small bathrooms with toiletts, basin and handshower.

Galley: Our crew will prepare home made Norwegian cousine and serve your meals.

Laundry facilities: Washingmachine and tumbledryer.For booking: 00 47 920 18 848/ 00 47 18 380

History

Anna Rogde is a flat - topped schooner with two masts. She was launched
August 20, 1868, under the name of Anna af Bergen. Rigging for fore - and aft sail was completed the following year. The boat has a typical clipper hull and was built by Sigbjørn Birkeland from Bakke in Hordaland for a co-operative shipping company.

The freight business was expanding rapidly at the time Anna af Bergen was built. Perishable products such as fruit, tea and fish called for better ships which could get things to the markets faster. This led builders away from the prevailing rounded and flat hulls that sailed poorly in favor of more streamlined ones. This new type of schooner was also better at negotiating the skerries and islets, and it required a smaller crew than the former square-sailed boats. The newly-developed boats thus reduced both sailing costs and sailing time.

In 1872 the Hardanger shipper Isak Rogde purchased the vessel. The following year he moved to Kjøtta near Harstad and there started a family shipping business with the Anna Rogde that spanned three generations and continued until 1972.

The ship has made several trips to Spain, Portugal, and other lands on the Atlantic coast and on the Baltic Sea. Most of its sailing, however, has been in northerly waters, as far north as Archangelsk and Murmansk. There have also been dramatic moments, such as in 1889 when Anna Rogde was in a hurricane off the coast of Finnmark. The storm destroyed the rigging and the shipper had to order the mast cut down. But Anna Rogde made it though that time, too!

One is filled with great awe when one remembers the conditions under which sailors of that time lived: Vessels were driven by the wind; there was no communication between the ship and land; hudrographic charts were quite inaccurate; and the network of lighthouses was not built up in the North. The sextant was the only intrument they had.

In 1919 Anna Rogde received a one-cylinder Bolinder motor with 40 hp which functioned as makeshift when there was no wind. A wheelhouse was built; the main mast was shortened; and the foresail was fitted with a derrick.

The ship was laid up in 1972 by Per and Wilhelm Rogde, after having been used in freighting continuously since 1868.

In 1976 Anna Rogde was acquired by the brothers Aage and Magne Indahl. With support from the Norwegian Cultural Council and the Environmental Department they had the vessel restored to its original state. This was done in two operations in 1978 and 1986.

The Anna Rogde is probably the oldest schooner in the world. She is a year older than the famous Cutty Sark. Anna Rogde has now been returned to Harstad and is a beatiful attraction for the whole area. She has permanent anchorage at the Cultural Center wharf in Harstad.

'Friends of Anna Rogde'

The purpose of ' Friends of Anna Rogde' is to support the conservation and running of one of the world's oldest sea going schooners, as well as promoting common sense at sea and improving safety.

The crew you meet aboard Anna Rogde are all volunteers. You too are welcome to become a member of 'Friends of Anna Rogde'.

Technical information

Page under construction

Anna Rogde today

page under construction

Practical information

HOW TO DRESS
We recomend to always dress warmly, even in the summer. Good footwear with rubber soles. Hat and gloves. It can get quite chilly out on deck at sea."Anna Rogde" has 19 big, warm jackets to lend your party if you get cold.

FISHING
You are welcome to bring your own fishing equipment.

FACILITIES ONBOARD
You can bring your own sleepingbag or duvet covers.
* 2 toilets onboard
* 2 wash basin with handshower
* washing machine
* tumbledryer
* a galley with modern equipment

BAR
We have a fully licensed bar. You are not allowed to bring your own drinks onboard. You can by from our bar, cash only.

safety

Opplevelser til havs

Kulinarisk kulturseilas

Seilas, lokal kulturhistorie og tre retters middag

Velkommen til en opplevelse du vil bære med deg lenge! Med utgangspunkt i tre av de flotteste attraksjonene i Harstad vil vi med dette foreslå en kveld helt utenom det vanlige. Vårt vakre seilskip tar dere ombord ved Kulturhuskaia, Harstad. Vi passerer den historiske Trondeneshalvøya på turen inn til Ervik og Røkenes. Vertskapet på Røkenes gård serverer en tre-retters meny av gode lokale råvarer, med tilhørende vinpakke. Det er også mulighet for omvisning og formidling om stedet. Gode og mette frakter “Anna Rogde” dere tilbake til Kulturhuskaia. Dere kan bestille kaffe avec i vår koselige salong og la opplevelsene synke inn.

Tips:
• Turen passer både for bedriftsutflukter og private selskap.
• Vi oppfordrer gjesten å ta på/med varme ytterklær.
• Betaling i bar må være kontanter (vi tar ikke kort) eller ved fakturering.
• Det er mulig å utvide seilturen

Tid: Hele året, på bestilling. 5 timers utflukt, kl. 18:00 – 23:00

Sted: Harstad sentrum (kulturhuskaia) – Røkenes gård t/r

Antall: Minimum 20 pax // Maximum 40 pax

Pris:1900,-

Vi tilbyr også:
• aperitiff, kr 100,- pr pax
• guide (norsk og engelsk), kr 1300,- 

Ski & Sail

Dette konseptet gir deg tilgang til fjell du ikke kommer til med mindre du har egen båt! Med utgangspunkt i Harstad, er mulighetene for en unik fjellopplevelse mange! Vi har bl.a Andørja, Skandinavias mest fjellrike øy- bare et par timer unna. Dersom du er en uke ombord, vil du kunne besøke en ny øy, nesten hver dag, hvor alle har fjelltopper på rundt 1000 m.o.h. Lofoten og Digermulen er også steder som ligger innenfor mulighetens grenser. Vi har med lettbåt og kan ta dere i land i fjæra slik at ingen veier behøves å krysses- for den ultimate opplevelsen!

Kunden leier hele skuta og bestemmer selv hvor mange han ønsker å ha med i selskapet (innen for sertifikates begrensninger). Vi kan være behjelpelig med kjentmann til turene.

Nærmeste flyplass: Harstad/Narvik Evenes. Det går flybuss til Kulturhuset, hvor skuta ligger og venter. Her vil vi møte dere.

Vi har følgende pakker:

En ukes tur i Harstad-reg: Kr. 2000,- pr. pers pr. dag. Inkl. kost & losji. ( 12 pers)

Weekend: Kr. 1700,- pr.pers pr. dag (12 pers)
(fredag-søndag)

Dagstur: Kr. 1500,- pr.pers. Inkl. suppe og middag.(20-40 pers)

Toppturer i Harstad omegn

Anbefalte fjelltopper

Nona: 1012 moh
Skiable from April

Trolltind: 919 moh
Skiable from January out May

Lundenesgalten: 782 moh
Skaible from January out May

Skjellsvikgalten 987 moh
Skiable from January out May

Snøtind: 1215 moh
Skiable from January out May

Årbostadtinden 1179 moh
Skiable from February out June

Langlitinden 1277 moh
Skiable from January out June

Strandstind 1072 moh
Skiable all year around

Sætertinden 1096 moh
Skiable from January out May

Kongsviktinden 977 moh
Skiable from January out May

Vi seiler! (fra 5 timer)

Er du ”fast i fisken” og har lyst til å ”ta rev i seilene”. Bli med mannskapet til Anna Rogde og lær deg ”å henge i stroppen” og unngå å ”gå i dørken”. Dette er uttrykk vi har fra livet på seilskuta, lær deg å sette seil og god gammel sjømannsskikk sammen med ramsalte entusiaster. Vi seiler slik de gjorde før i tiden og ser hvor vindene fører oss. Den spesielle stillheten som senker seg over skuta når seilen er heist, er unik og må bare oppleves.
Vi serverer god gammeldags sjømannskost under dekk, om ønskelig.

Sesong: Hele året
Lengde: 5 timer
Kapasitet: 35-40 pers
Avgang: Kulturhuskaia i Harstad
Pris: Be om tilbud
Sjømannskost: kr. 225,- pr.pers

3-5 timers skoletokt

Mannskapet på “Anna Rogde” har god erfaring med å arrangere turer for skoleklasser. Dersom været tillater det, er seiling en fin aktivitet som virker sammensveisende på klassen da dette handler om samarbeid (5-timers tur). Andre populære aktiviteter som vi anbefaler er:

• HOPPE I HAVET. Elevene får på seg redningsdrakter og går i havet med disse på. Syv-åtte elever i gangen.
• KLATRE I RIGG. Elevene får under kontrollerte former, med sikkerhetsseler på, klatre opp riggen på ca 20 meter over dekk.
• KNOPPER OG STIKK. Lær å knyte nyttige knuter!
• FISKING OG TILBEREDING. Dersom ønskelig kan elevene ta med fiskestang og benytte byssa til å tilberede fangsten.
• HISTORISK VANDRING. Vi kan legge til kai på Kjøtta eller Røkenes gård og arrangere omvisning og guiding til elevene.

Sesong: Høst og vår
Lengde: 3-5 timer
Klassetrinn: 8.-10.klasse
Kapasitet: ca.30
Avgang: Kulturhuskaia i Harstad
Pris: Be om tilbud.

Matopplevelser

MENY (Prisene er oppgitt pr.pers)

KOLDTBORD Kr. 245,-

Fenalår, spekeskinke, roastbeef, remulade, to sorter skinke krepsekabaret røktlaks, krydderlaks, 2 sorter sild, frisk salat, dressing. Potetsalat, italiensk salat, eggerøre, to sorter brød og smør
Med varmrett: Kylling og karbonade


"HAVETS FESTBORD" Kr.350,-

Røkt laks, varmrøkt krydderlaks, gravet laks, syltet laks,
akevitt-laks.Varmrøkt paprikamakrell,
krydderrøkt steinbitfilet. Tre sorter sild.
Fiske aspic, krabbe, o-skjell, blåskjell naturell, friske reket.
Rekesalat, vestfjordsalat, vestkystsalat, eggerøre, måsegg (i sesongen)Fiskesuppe med grovt brød, loff og smør.
Majones, sennepsdressing, rømmedressing, Thousand Island.

LITE SPEKEBORD Kr. 230,-

Stekt Spekeskinke med brie, Santakristina skinke,
Fenalår, Chirotzo pølse, Mår pølse, Spansk pølse,
Rømme, Potetsalat, Eggerøre, Flatbrød.
Tørrfisk til banking på dekk

REKEBORD Kr. 170,-
med majones, sitron, loff og smør


TEX MEX bord Kr. 230,-
Kjøttdeig, kyllingklubber, kyllingnachos,
BBQ- bønner m. bacon, Maiskolber, Qusedillas,
salat, dressing, Tacotubs/lefser, Gucamale,Ris
og salsa saus

GRYTERETTER Kr. 180,-
• Biff Stroganoff
• Finnebiff med tilbehør


SJØMANNSKOST Kr. 235,-
Saltkjøtt, flesk, kålrabistappe og ertesuppe.

BACCALAO Kr. 225,-


TAPAS BORD Kr. 250,-
Diverse småretter


LUNSJPAKKER

1. skinke, roastbiff, røkt laks, (skinke) Kr. 164,-
potetsalat, eggerøre og brød.

2 - Fenalår, roastbiff,spekeskinke, røkt
og gravet laks, potetsalat, Kiwi shell ,
sennepsaus,eggerøre, loff og smør Kr. 199,-

SMÅRETTER

Fiskesuppe med loff og smør Kr. 130,-

Hjemmelaget lapskaus Kr. 135,-

Tapas tallerken Kr. 150,-

Snitter med pålegg Kr. 35,-

Experiences on the oceand

Culinary cultural voyage

We start our trip at the Concert Hall quay in Harstad by boarding the world’s oldest sea going schooner, Anna Rogde. A wonderful dinner of fresh produce from the region is served on Røkenes Farm and Guesthouse. You will be shown around, and told about the farm’s history. After dinner we return to the Concert Hall quay on Anna Rogde. A warm coat and otherwise clothes according to the weather is advised. Bring your camera!

18:00 Departure Harstad Concert Hall Quay
19.00 Arrival Røkenes
22.00 Departure Røkenes
23:00 Arrival Harstad Concert Hall Quay

Price: NOK 1900 pr. person

Pax: 20-40
Period: All year, by prior arrangement

Ski & sail Harstad

Come along on the schooner ‘Anna Rogde’
dating from 1868, on a magical winter
adventure.

The schooner has a large deck on
which to store equipment, sleeps 12 in 5 cabins,
and comes with a security- declared crew of 4 and a cook.

Combine sailing with back country skiing in Harstad area, 25 miles south of Lyngen
Live onboard with our crew, when conditions are right you can help hoisting sails.

The journey starts from Harstad to snow
covered peaks of over 1000m on the islands of
Grytøy, Andørja and Hinnøya, just a few hours
away. Our light boat takes you ashore – no
need to cross the road.

Try your luck at fishing and we will help you prepare the catch for dinner! This magnificent ship will take you safely to a new destination every day! Our local guide will take you up our great mountains where the view is breathtaking!

Booking and prices:
We arrange day, weekend and week- trips.
Contact us for further information and prices. +47 920 18 848 / email annarogde@stmu.no

Facilities:
• 5 cabins (2,3 og 4-berths)
• Two toilets and hand-shower
• A nice saloon and a licensed bar with all rights
• A modern equipped galley (We bring our own chef)
• Drying cabinet

OBS! You must have travel insurance and bring your own skiing equipment.
The prices do not include local guide and transportation to/from airport.

Airport: Harstad/Narvik Evenes. 45 minuttes bus -ride from the ship.

Back country skiing in Harstad-area

Recomended mountains

Nona: 1012 moh
Skiable from April

Trolltind: 919 moh
Skiable from January out May

Lundenesgalten: 782 moh
Skaible from January out May

Skjellsvikgalten 987 moh
Skiable from January out May

Snøtind: 1215 moh
Skiable from January out May

Årbostadtinden 1179 moh
Skiable from February out June

Langlitinden 1277 moh
Skiable from January out June

Strandstind 1072 moh
Skiable all year around

Sætertinden 1096 moh
Skiable from January out May

Kongsviktinden 977 moh
Skiable from January out May

Sailing

Page under construction

School activities

Contact us for more information.

Menu

page under construction

KONTAKT

For spørsmål/henvendelser, ta kontakt med oss!

Rederikontor: Merkurveien 21 9498 Harstad

Epost: annarogde@stmu.no

Mobil: +47 920 18 848

 

 

Administrasjon Sør-Troms museum

Trondenesveien 122

Tlf.: +47 770 18 380