Trondenesdagene 2020

Og så var Trondenesdagene plutselig og litt for tidlig over, MEN vi klarte å ha festival i 7 dager!

Dette er ordene til festivalsjef Maria-Daniela Raasch, og beskriver godt den følelsen vi som museum sitter med, nå i etterkant av festivalen. Hun skriver videre "TAKK til de fantastiske folkan på Trondenes Historiske Senter, de fabelaktige musikerne, lyd&lys-mennene og foredragsholderne, de engasjerte frivillige, alle gode kollegaer og til alltid tilgjengelige Harstad kulturhus som solgte billetter for oss." 

Vi på Trondenes Historiske Senter ønsker å rette en takk til festivalsjefen for et nydelig samarbeid i en årrekke. Det gjorde vondt å avlyse de siste to arrangementene på den siste festivaldagen, men det var det riktige å gjøre med tanke på smitteutviklingen i Harstad kommune. Maria, du har en vanvittig bra kompetanse på å skape opplevelser med kvalitet som treffer rett i hjertet, og vi gleder oss til å være med på planleggingen av Trondenesdagene 2021. 

De som kjøpte billetter til festivalen vil motta følgende melding fra Harstad Kukturhus, som var ansvarlig for billettsalget:

"Dagens to arrangementer under Trondenesdagene avlyses! På grunn av økt smitte av Covid-19 i Harstad avlyses foredraget "Skip, kors og et esel - hva forteller kalkmaleriene i Trondenes kirke?" og konserten med Knut Erik Sundquist & Bjørn Andor Drage. Billetter kjøpt på nett blir automatisk refundert. På grunn av stor pågang vil det kunen ta 1-2 uker før pengene er tilbake på den kontoen du brukte da du kjøpte billettene. Vær obs på at refusjonen vil kunne legge seg tett opp til kjøpsdato på bankutskriften. Hvis billettene ble helt eller delvis betalt med gavekort vil beløpet tilbakeføres til gavekortet. Hvis billetten er kjøpt over disk, eller du har øvrige spørsmål, ber vi om at du sender en e-post til post@harstadkulturhus.no. Vi beklager de ulempene dette medfører."

Nyhetsarkiv

Skonnerten "Anna Rogde" er klar for vinteropplag.

Stor dugnad for "ho Anna". 

Ferdigrestaurert

Etter tilskudd fra Sametinget har vi de siste månedene restaurert Gorsasgammen i Salangen. 

kake take-away

Nytt tilbud på Trondenes Historiske Senter

Velkommen til et trygt museum

Trondenes Historiske Senter er åpen hver dag, men arrangement t.o.m. 22.11 avlyses for å begrense unødvendig samling av mennesker. 

«Anna Rogde» på verksted i Lofoten

Skonnerten ankom Lofoten forrige onsdag med seks unge mannskaper fra ungdomsprosjektet "Ungt Blod" om bord. 

Kunst fra Trastad Samlinger i Finland

De siste årene har vi samarbeidet med våre finske kolleger innen Outsider Art feltet og kunsten vises flere steder i høst.

Restaurering

Sametinget har gitt tilskudd til restaurering av Gorsasgammen i Salangen.

Guide inkludert i billetten!

Vi tror på historier ansikt til ansikt. PS: i høstferien 6.-9. oktober har vi utvidet aktivitet med barna i fokus!

Trondenesdagene 2020

Billettsalget er i gang. Det er begrenset antall plasser i år, og det kan derfor være lurt å sikre seg billett allerede i dag!

Jomfrufyring i smia

Essa testet for første gang på Trondenes Middelaldergård.