Ta en tur på museet - fra sofakroken din (4)

Disse hønene er laget av Herleik Kristiansen og er klare for hjemmepåske på Trastad Samlinger. 

I likhet med hønene til Herleik Kristiansen er det mange av oss som må belage oss på en hjemmepåske. Herleik Kristiansen er en kjent kunstner blant lokalbefolkningen. Han har bodd på Trastad gård ved Harstad hele sitt voksne liv. Som kunstner er han selvlært. Du kan lese mer om Herleik HER på museets egen nettside.

I tillegg kan du bli kjent med kunstneren gjennom boka "Ousideren Herleik Kristiansens kunst", som handler om grafikeren og keramikeren Herleik Kristiansen. Kristiansen er profesjonell kunstner med medlemskap i både Norske Billedkunstnere og Nord Norske Bildende Kunstnere. Han er blant annet innkjøp av Norsk kulturråd og Riksgalleriet. Det er gjennom sine linoleumstrykk at han har oppnådd status som kunstner.  Boka er forfattet av Gunnar Danbolt og kom ut i desember 2015. Kristiansens diagnose, utviklingshemming, kunne vært et hinder for  hans muligheter for å utvikle talentet sitt. Når dét ikke skjedde, skyldes det en serie med tilfeldigheter som forfatteren Gunnar Danbolt behandler nærmere i boka. Dersom du ønsker å bestille boka fra oss kan du sende en e-post til booking@stmu.no, så sender vi den hjem til deg.

HJEMMEPÅSKE PÅ DIGITALT MUSEUM

Men selv om du sitter inne kan du faktisk ta en tur på museets samliger på digitaltmuseum.no. Du kan søke på bilder og gjenstander, som Sør-Troms Museum har digitalisert og gjort tilgjengelig på nett. I disse tider er det kanskje fristende å se gamle fotomotiv fra påsken. Vi har jukset litt, og gjort søket på "påske" tilgjengelig for deg her, på Digitalt Museum.

Husk at du kan søke på alt mullig, tema, stedsnavn, navn på mennesker og båter osv. Mange forbinder også påsken med ski, og dersom du søker på "ski" får du opp hele 173 treff blant Sør-Troms Museum sine bilder og gjenstander. Uansett hva du søker på, så håper vi du koser deg litt med minner fra gamledager i sofakroken din!

GOD PÅSKE, og husk å ta vare på hverandre!

 

Nyhetsarkiv

Seiler videre

Gleden er stor nå som skonnerten S/S "Anna Rogde" er friskmeldt og allerede ute på nytt seilas. 

Koronasuksess

Trondenes Middelaldergård planla en sommer ut fra koronarestriksjoner, og resultatet ble et mye bedre tilbud enn i fjor!

Sjøsettes torsdag

Skonnerten "Anna Rode" er snart klar til å seile igjen. 

Mindre skadeomfang enn fryktet

Vi deler en oppdatering om situasjonen for Anna Rogde, fredag  17. juli. 

Gikk på grunn

Skonnerten "Anna Rogde" gikk på grunn 20 nautiske mil sørvest for Nordskot i Steigen kommune.

Følg oss på instagram

Nå kan du følge Sør-Troms Museum på fire ulike kontoer!

Åpningstider i sommer

Nyt en nærområdeferie på Sør-Troms Museum. Mer info og åpningstider om museumsanleggene våre finner du her: 

Outsider kunsten tar plass

Ny artikkel om Trastad Samlinger og Outsider Art  

Ungt blod for gammel dame

Ungdomsprosjekt for Anna Rogde

Vårrengjøring på Hemmestad Brygge

Det er fortsatt mye snø ute, men innendørs er våren i rute.