Fotoinnsamling KORONA 2020

Hjelp oss å dokumentere det som kommer til å bli historie allerede nå, mens det pågår.

Vi er nå i en spesiell tid. På kort tid er både nyhetsbilde og dagligliv snudd på hodet. Sør-Troms Museum ønsker å dokumentere det som kommer til å bli historie allerede nå, mens det foregår.

Som et ledd i dette går derfor fotoavdelingen ved Sør-Troms Museum i gang med å samle inn foto knyttet til det som skjer, motiver som viser hvordan hverdagslivet vårt blir påvirket av karantene, hjemmekontor, smittetiltak, dopapirhamstring og tomme gater og butikker. Hva gjør man for å holde humøret oppe mens man sitter i isolasjon? Hvordan ser en sliten sykepleier ut? Hvordan er det å ha skoleundervisning hjemme i stua? Noen som benytter anledningen til å pusse opp huset? Det meste er egentlig av interesse.

Det innsendte materialet vil bli registrert og bevart for ettertiden som en del av museets samlinger. Det vi er ute etter er bilder fra Sør-Troms, som dere har tatt selv med noenlunde god oppløsning, og som du er villig til å la museet bevare og bruke. Legg ved opplysninger om hva man ser på bildet, tidspunkt, sted og hvem som har tatt det. Bidrag sendes per epost til borge@stmu.no NB: Respekter personvern og privatliv, vi vil ikke ha inn bilder av folk som ikke ønsker å være med på dette.

 

Nyhetsarkiv

Guide inkludert i billetten!

I en tid hvor mye i hverdagen vår består av moderne duppeditter tar Trondenes Middelaldergård et steg tilbake og tilbyr våre gjester historier ansikt til ansikt.

Trondenesdagene 2020

Billettsalget er i gang. Det er begrenset antall plasser i år, og det kan derfor være lurt å sikre seg billett allerede i dag!

Jomfrufyring i smia

Essa testet for første gang på Trondenes Middelaldergård. 

Juniorklubben

Hva skjer på en middelaldergård i løpet av et år? Hva slags klær og utstyr hadde de? Hvordan levde de? Juniorklubben er i gang for 2. året. 

Kan Siv styre Anna mot statsbudsjett?

Anna Rogde fikk i år tildelt 1 mill. kroner over revidert statsbudsjett, etter forslag fra Per Willy Amundsen.

Outsider Art til Nasjonalmuseets åpningsutstilling

To Outsider Art kunstnere tilknyttet Trastad Samlinger, Sør-Troms Museum er valgt ut til åpningsutstillingen i den nye lyshallen!

Desinfeksjon og renhold

Forbilde: Lungespesialist Jens Harald Holmboe ga ros til Trondenes Historiske Senter som forbilde i sin kronikk i HT. 

Mauring og bursdagsfeiring

I anledning «Anna Rogdes» 152-års dag 20. august, ble hun behørig feiret med mauring, kaffe og kake.

Middelalderaktiviteter hver dag

Trondenes Middelaldergård kan tilby daglige aktiviteter i hele august og september.

Seiler videre

Gleden er stor nå som skonnerten S/S "Anna Rogde" er friskmeldt og allerede ute på nytt seilas.