Nordisk Gaffelriggseminar 2019

Nordisk Gaffelriggseminar arrangeres for første gang i Nord-Norge.

Nordisk Gaffelriggseminar 2019 pågår nå i regionen. Hovedarrangør er Hardanger fartøyvernsenter med Morten Hesthammer i spissen. Seminaret arrangeres for 6. gang, og i år er Sør-Troms Museum stolt medarrangør. Vi stiller med skonnerten «Anna Rogde», som skal være «moderskipet» under arrangementet. Andre skip som deltar er «Folkvang», «Hellevik», «Hensigten» og «Aur». De vil nok bli et vakkert skue over hav og fjord i dagene 11.-15. september, da de skal innom Harstad, Grøtavær og Grovfjord. Seminaret er fulltegnet med 44 deltakere fra Norge, Sverige og Danmark.

Første gaffelrigg seminar ble arrangert i 2011 av nestleder i Hardanger fartøyvernsenter, Morten Hesthammer, som ivrig seilentusiast oppdaget han at det å seile gaffelrigg var noe folk syntes var vanskelig, og dermed endte opp med å gå over til Bermuda. Dette var dårlig nytt for fartøyvernere og Hesthammer fikk da ideen om å starte opp et gaffelriggseminar. Første seminar ble arrangert i Norheimsund med 35 deltakere og ingen fartøy. Siden har seminaret blitt utviklet og vært lagt til Isegran i Fredrikstad, Ålesund, Stavanger, Stockholm og nå Harstad. Anna Rogdes mannskap deltok for første gang i Stockholm i fjor, og er nå vertskap for seminaret i Harstad.

Foto: Harriet M. Olsen / Sør-Troms Museum 

Nyhetsarkiv

Nye koronatiltak

Slik påvirkes Trondenes Historiske Senter av kommunens koronatiltak.

Vil du bli vår nye skipper?

Vi har ledig stilling som skipper på "Anna Rogde"

Trastad Samlinger

Nasjonalt senter for Outsider Art

Skonnerten "Anna Rogde" er klar for vinteropplag.

Stor dugnad for "ho Anna". 

Ferdigrestaurert

Etter tilskudd fra Sametinget har vi de siste månedene restaurert Gorsasgammen i Salangen. 

Kake take-away

Nytt tilbud på Trondenes Historiske Senter

Velkommen til et trygt museum

Trondenes Historiske Senter er åpen hver dag, men arrangement t.o.m. 22.11 avlyses for å begrense unødvendig samling av mennesker. 

Trondenesdagene 2020

Og så var Trondenesdagene plutselig og litt for tidlig over, MEN vi klarte å ha festival i 7 dager!

«Anna Rogde» på verksted i Lofoten

Skonnerten ankom Lofoten forrige onsdag med seks unge mannskaper fra ungdomsprosjektet "Ungt Blod" om bord. 

Kunst fra Trastad Samlinger i Finland

De siste årene har vi samarbeidet med våre finske kolleger innen Outsider Art feltet og kunsten vises flere steder i høst.