To dekkskadetter er ansatt!

Nok en milepæl for skonnerten "Anna Rogde"

I anledning Harstad kommunes økte tilskudd til skonnerten i en 3-års periode, har Sør-Troms Museum ansatt skipper i fulltidsstilling i tilsvarende tid. Dette har gitt oss mange nye muligheter til å både være mer tilgjengelig for kunder, men også en mulighet til å bidra med positive tiltak til samfunnet. 

I samråd med vår skipper, så vi potensiale hos «Anna Rogde» til å bidra som opplæringsfartøy. Så vi utlyste to ledige stillinger som dekks-kadetter på «Anna Rogde», og fikk inn flere gode søkere. Vi ansatte Kåre Karlsen og Magne Bølgen som skal få fartstid til å bli styrmenn og videre til å bli kystskippere med D5 sertifikater. Begge har bestått kystskipper- eksamen ved Senja Videregående skole på Gibostad.

Fartøyvernet i Norge har en ganske stor flåte, og sliter med å få tak i kvalifiserte skippere ti fartøyene sine. Disse jobbene vil våre kadetter være kvalifiserte til å ta. Det er dessuten helt unikt å få skippere som behersker kunsten å seile og forstår antikvariske prinsipper, så de tror vi blir ettertraktet.

Kadettene skal igjennom et opplæringsprogram i både i praksis om bord fartøyet, men også i teori på data gjennom Webcadet.  Her ligger opplæringsprogrammet på 1841,4 timer. Sør-Troms Museum har en rederiansvarlig og opplæringsansvarlig, mens vi leier inn ekstern assessor, som skal godkjenne opplæringen. 

Når opplæringstiden deres er gjennomført, vil vi i samråd med assessor avgjøre om skonnerten også har potensiale til å gi Nautikk studenter opplæring og fartstid. Vi har allerede vært i dialog med UIT Norges arktiske universitets, som sier at de er interessert i å inngå en avtale om samarbeid, dersom et slikt tilbud blir aktuelt.

Parallelt med at kadettene får sin fartstid og opplæring, får «Anna Rogde» noen ekstra hender til både vedlikehold og som mannskap. Dette vil gjøre driften i år, mer forutsigbart og vi vil bedre kunne imøtekomme forespørsler fra kunder, og være på tilbudssiden overfor skoleklasser for å gi de en opplevelse utenfor klasserommet.

 

Nyhetsarkiv

Årskort

Ett år med gård! Gi en opplevelse på Trondenes Middelaldergård til jul!

Frivilliglunsj

Kafeen på Trondenes Historiske Senter holdes stengt 6/12, når vi feirer museumsåret 2019 med våre frivillige!

Harstad på 50-tallet i bilder

Trondenes Historiske Senter utvider den permanente utstillingen med foto fra Harstad på 50-tallet, tatt av Johan Kristiansen. 

Utstilling i Oslo:

Sjelens ornamenter: ornamentale tegninger i norsk Outsider Art

Outsider Art Fair Paris 2019

Denne helgen var Trastad samlinger på Outsider Art Fair i Paris

Sør-Troms Museum på filmfestival

Denne uken har Sør-Troms Museum bidradd til filmfestivalen AMIFF i Harstad.

Barnas Middelaldergård - "Juniorklubben"

Et nytt tilbud ved Trondenes Historiske Senter for deg mellom 9-11 år!

Mønstret på "Anna Rogde"

Nautikk studenter fra UIT har vært en uke ombord og lært om blant annet sjømannskap og praktisk båthåndtering

Nordisk Gaffelriggseminar 2019

Værgudene var i godlune da Nordisk Gaffelriggseminar 2019 gikk av stabelen i helgen. 

Artikkel i Fagbladet

Les om byggingen av stavkirken til Trondenes Middelaldergård