Mine spor i denne verden

Nytt DKS-tilbud på Trastad Samlinger

Fra 2017 kan vi tilby et nytt pedagogisk opplegg for elever med tilrettelegingsbehov, deres medelever og lærere møtes i forutsigbare trygge rammer.

Elevene tar med noen godt brukte sko fra seg selv og noen små og store ting hjemmefra som de syns er morsomme og interessant. I tillegg finner elevene i omgivelsene ting som interesserer. Skoene brukes først til å lage fargede spor etter seg på papir og deretter brukes de til å lage en spontan og leken skulptur med ting som bindes og limes sammen med forskjellige teknikker.

Her kan produksjonen varieres med å gå alene eller med en venn, med store eller små skritt, fort eller langsomt. Vi ser etterpå hvordan sporene er blitt og hva de forteller.

Våre sko lager spor etter oss og viser til hvor vi går og står, ja til og med hva vi føler. Det å sette spor med sine egne sko formidler en tilstedeværelse i verden rund oss. Å gå og finne ting som interesserer skaper konsentrasjon og en bevissthet for omgivelsene vi lever i. Det er spor vi kan følge med tankene våre og artikulere med ord.

Sko-skulpturen kan lages alene eller sammen med en venn. Helt fritt settes det rund skoene ting som elevene har funnet. Det limes eller bindes sammen så at det oppstår noe nytt som er større en delene. Skulpturen inneholder til slutt mange spor av opplevd identitet og elevene kan fortelle hva de syns om prosessen og objektet som er oppstodd. Spontanitet, konsentrasjon og skaperglede står i sentrum og skal øves gjennom å skape et helt eget kunstobjekt med egne sko og egne spor som utgangspunkt. 

Outsider Art har ofte elementer av funnet material og spontanitet i seg. Kunstnere i denne sjangeren bruker ting som de har funnet i det hverdagslige livet. De syns tingene er verd til å bruke til noe annet. De omformer og skaper spontant uten å tenke på regler eller forgitte rammer. Vi kan lære av denne spontaniteten og stole på at alle mennesker bærer i seg kreativiteten. 

For spørsmål kontakt oss på 77018380 eller aase@stmu.no 

 

 

 

Nyhetsarkiv

Alterskap fra middelalderen

En nasjonal skatt er kommet hjem, og kan sees f.o.m. fredag 28. april på Trondenes Historiske Senter i vår faste utstilling. 

Påskeåpent

Vi har følgende åpningstider i påsken

Vi søker sommeransatte

Ledige stillinger ved Trastad Samlinger, Regionmuseet og Trondenes Historiske Senter.

Nytt DKSS-tilbud

Skonnerten "Anna Rogde" fra 1868 blir del av Den Kulturelle Spaserstokken

Anna Rogdes "helsesjekk"

Museet har besluttet å ta "Anna Rogde" (1868) ut av drift en periode mtp oversikt over tilstand og mulige utbedringer. 

Boklansering

Avdelingsleder Tore Einar Johansen ved Sør-Troms Museum og Sigurd Stenersen ved Harstad Historielag presenterer boka "Samisk nærvær på Hinnøya". 

Skjelterproduksjon til årestue

Et innsyn i en arbeidshverdag med dokumentasjon, læring og valg når man bygger ei årestue. 

Løfter fram fangeleiren sammen med ILIOS

Formidler en viktig historie, på en musikalsk og moderne måte, i et helt nytt samarbeid.

Åpningstider jula 2016

Sør-Troms Museum har følgende åpningstider ut året:

Julenissen kom tidlig til Trastad Samlinger

Troms fylkeskommune bevilget 990.000 kroner for videre konseptutvikling ved Trastad Samlinger. Målet er å bli kompetansesenter på Outsider art.